Koersen richting de blauwe oceaan

19 april 2018

Koersen op kansen en mogelijkheden voor baanzoekend Nederland. Cardan zoekt naar mogelijkheden die nog niet bestaan. Er is sprake van vraagcreatie met kansen voor een zeer rendabele groei in het aanbod van potentiële kandidaten. Sommige blauwe oceanen worden gecreëerd buiten de grenzen van bestaande initiatieven. In blauwe oceanen is de concurrentie niet relevant, omdat de spelregels nog niet vastliggen. Dat is een rol die Cardan wel erg goed past.

In 2015 kwam Cardan met een groot deel van haar activiteiten in zwaar weer terecht. Na jaren de blauwe oceanen te hebben gevaren kwamen we in de geconditioneerde rode oceaan terecht. Het zijn turbulente jaren geweest zeker omdat het nogal stormde op de oceaan. Het is onrustig varen geweest, maar uiteindelijk heeft het onze koers bepaald dat we er gewoon sterker uitgekomen zijn. Gelukkig varen we weer op schema. Zeker na aanleiding van alle gebeurtenissen en het herstel wat zich daarna heeft ingezet, is een totaal nieuwe visie en de nieuwe focus op arbeidsmobiliteit ontstaan. Een nieuwe focus op de tekorten die zijn ontstaan in tijden dat het economisch herstel zich weer aandient. Juist dan is het moment rijp om anders, slimmer en beter na te denken over de inzet van talenten Cardan concentreert zich met haar nieuwe focus vooral op een andere visie op arbeidsmobiliteit. We hebben vooral een jonge, nieuwe, frisse en inspirerende kijk op mens en arbeid ontwikkeld.

 

‘Ik kan niet’ ligt op het kerkhof en ‘ik wil niet, ligt ernaast.

Kortom, er is voor iedereen een weg naar werk. We hebben heel intensief met mensen samengewerkt en goed geluisterd om vervolgens de juiste foto te maken van de kandidaten die bij ons in begeleiding zijn. We hebben vervolgens de juiste definitie gemaakt op kansberoepen binnen de sectoren ICT, Zorg en Hospitality. Daarmee gaan we het onderscheidend niveau bereiken.
We staan dan ook nu op het punt om onze krachten te gaan bundelen om mooie, nieuwe productlijnen aan te gaan bieden. We zullen medio mei 2018 een nieuw concept lanceren wat voorziet in de totale behoefte van talent en mens. Door het initiatief wordt het ook mogelijk om voor kleinere partijen aan te sluiten bij grotere opdrachten. Een hippe, nieuwe trendy ‘brand’ waar de zoekende werknemer zich bijzonder senang in zal voelen door het verassende productaanbod.

Kandidaten die bij ons in begeleiding zijn zullen serieus in beweging komen. Graag vertel ik u in de volgende blog meer over deze ontwikkelingen. De vaargeul naar de blauwe oceaan is gegraven. Medio mei prikken we de dijk door.

Joost Eijkens, CEO Cardan Groep

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel?

Stuur Joost een e-mail Of bel 088-5004000

Blijf op de hoogte