Re-integratie

Wanneer je arbeidsongeschikt bent geworden zal je werkgever een re-integratietraject starten om ervoor te zorgen dat je weer zo snel mogelijk aan het werk kan. Onze coaches van Cardan Staffing kunnen jou en je werkgever bij spoor 1, 2 en 3 begeleiding aanbieden. Een traject kan worden ingezet bij werknemers met fysieke klachten maar ook wanneer er bijvoorbeeld sprake in van stress of uitvalsverschijnselen (burn-out).

Hoe ziet een re-integratietraject bij ziekte er uit?

In het eerste ziektejaar is er sprake van een spoor 1 traject er vooral gefocust op het herstel, activering en het onderzoeken van de mogelijkheden in je werk. Wanneer er in samenspraak met de bedrijfsarts een conclusie wordt getrokken wordt er gekeken naar de functie-inhoud. Hierbij wordt de bestaande functie, maar ook de nieuwe mogelijkheden binnen het bedrijf onder de loep genomen.

Als spoor 1 geen uitkomst biedt, zal de werkgever een spoor 2 traject starten. Er zal een nieuwe passende functie worden gezocht bij een andere werkgever. In dit spoor kunnen onze coaches jouw aansluitende begeleiding geven gedurende dit proces.

Bij spoor 3 zijn de sporen 0, 1 en 2 doorlopen en vindt er een WIA-keuring bij het UWV plaats. Wanneer er hier nog arbeidsmogelijkheden uitkomen, is het zaak om hier een passend traject voor op te stellen voor het vinden van schikkend werk.

 

Hoe ziet de aanpak van het traject er uit?

Bij begeleiding in het re-integratie traject stellen we na een intakegesprek gepland te hebben een plan van aanpak op. Hierin worden de vervolgstappen bepaald die nodig zijn bij het vinden van passend werk.

Meer informatie?

We gaan graag met je aan de slag om te kijken wat we voor je kunnen betekenen. Om te beginnen plannen we een gratis en vrijblijvend intakegesprek in om af te stemmen wat we kunnen betekenen voor elkaar!

Voor meer informatie stuur een mailtje of neem telefonisch contact met ons op:

[email protected]

088-500 4000

“Kandidaten die bij Cardan in procedure zijn, kunnen rekenen op persoonlijke benadering.”